מסקר "חדשות 12" עולה כי אילו הבחירות לכנסת היו מתקיימות אתמול, הליכוד הייתה יורדת במנדט ל-32 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם, ויש עתיד יורדת גם היא במנדט ל-23 מנדטים. המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ עם 12 מנדטים. הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר מקבלת 11 מנדטים, ש"ס לוקחת מנדט מהליכוד ומתחזקת ל-9 מנדטים, ויהדות התורה יציבה עם 7 מנדטים.

נתון מפתיע בסקר הוא, שמרצ בראשות זהבה גלאון עוקפת את מפלגת העבודה עם 6 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 5 מנדטים – וכך גם ישראל ביתנו של ליברמן, העבודה ורע"ם. הרוח הציונית בראשות איילת שקד לא עוברת את אחוז החסימה עם 1.1% – ירידה של מחצית מכוחה בשבוע שעבר. מפלגת צעירים בוערים של הדר מוכתר מתרסקת ל-0.4%.

לסיכום מפת הגושים: גוש נתניהו עם 59 מנדטים, גוש השמאל עם 56 מנדטים והרשימה המשותפת עם 5 מנדטים.

המשתתפים נשאלו גם האם העבודה ומרצ צריכות להתאחד בבחירות הקרובות – 45% ממצביעי המרכז-שמאל השיבו כי עליהן לרוץ יחד ברשימה אחת ו-35% אחוז השיבו שעליהן להתמודד בנפרד.

שאלה נוספת שהופנתה בסקר היא לגבי חה"כ איתמר בן גביר מעוצמה יהודית והאפשרות שיכהן כשר בממשלה הבאה של נתניהו – אם וכאשר תקום. מרבית הנשאלים, 53%, השיבו כי אינם רוצים לראות את בן גביר סביב שולחן הממשלה – לעומת 31% שהשיבו כי הם מעוניינים בכך.

עם זאת, כשהשאלה הופנתה ישירות לנשאלים המצביעים למפלגות גוש נתניהו התוצאות היו: 59% ממצביעים אלה היו רוצים שבן גביר ימונה לשר, לעומת 21% בלבד שלא היו רוצים.

על השאלה "את מי אתה מעדיף כשותף פוליטי – סמוטריץ' ובן גביר או רע"ם והמשותפת?" 47% השיבו סמוטריץ' ובן גביר בעוד 25% השיבו רע"ם והמשותפת.

כששאלנו האם אתה מסכים או לא מסכים עם הטענה שלפיד לא יוכל להקים ממשלה בלי המשותפת ורע"ם, 50% מהנשאלים השיבו מסכים ו-30% השיבו לא מסכים. נתונים כמעט זהים גם ביחס לגנץ: 48% מסכימים עם הטענה שלא יוכל להקים ממשלה בלי המשותפת ורע"ם בעוד 28% לא מסכימים.